Ga naar de inhoud

Op 18 april organiseren we een heus E17-café in Van der Valk Nazareth. Deze iconische snelweglocatie is de uitgelezen plek om alles rond 50 jaar E17 eens grondig in de verf te zetten.

Misschien bezocht je al ons Rijdend Museum of beluisterde je onze podcast, maar we hebben nog meer in het verschiet: de lancering van Thuis onderweg, een fototentoonstelling rond vrachtwagenchauffeurs in samenwerking met de Werkplaats Immaterieel Erfgoed. Fotograaf Koen Degroote trok langs snelwegparkings en reisde mee in vrachtwagencabines, op zoek naar de gebruiken en dagdagelijkse verhalen van truckers.

Wij voorzien een woordje uitleg, licht entertainment, en natuurlijk iets om te eten en drinken. Alle betrokkenen en geïnteresseerden zijn even welkom op het E17-café om de fototentoonstelling te bewonderen, en mee te reflecteren over de snelweg. Mocht je nog een voorwerp, document of verhaal hebben dat iets te maken heeft met de E17, dan roepen we je warm op om dit mee te nemen naar het E17-café. Niet verplicht, maar wel geapprecieerd.

Praktisch: je bent welkom vanaf 17u30 op het E17-café, en het officiële gedeelte begint om 18u. Dit alles gaat door in de Reigerzaal van het Hotel Van der Valk in Nazareth. Dat kan je bereiken via de E17 – uiteraard – of langs de achterkant via de Klapstraat.

Het E17-café is gratis, we vragen wel om je in te schrijven. We hanteren een maximumcapaciteit, dus wees er tijdig bij!

Collectie Annie Haegheman