Ga naar de inhoud

De snelweg E17 is algemeen bekend in Vlaanderen. Maar wie kent de mensen en verhalen achter de snelweg? Naar aanleiding van 50 jaar E17, of vroeger E3 genaamd, maakten audio- en theatermaker Lucas Derycke en theatermaker, speler en schrijver Ellis Meeusen een gloednieuwe podcast “Alle E17 goed!”.

Als verhalenverteller is het altijd boeiend om stil te staan bij datgene waar iedereen aan voorbij gaat – in het geval van de E17 zelfs aan 120 per uur.”  Lucas Derycke

Het resultaat is geen klassieke historische podcast die feiten en weetjes vertelt, maar is een opeenvolging van kleine menselijke verhalen waar je met een glimlach naar luistert. 17 tracks, met de duur van een muzieknummer, vullen de podcast “Alle E17 goed!”. Een titel met een knipoog naar de compilatiealbums “Alle 13 goed”, net als de E17 een product uit de jaren ‘70. 

De verzamelde getuigenissen inspireerden de makers tot een creatieve podcast. Gebaseerd op waargebeurde anekdotes en feiten maar verwerkt tot nieuwe teksten en verhalen. Ellis Meeusen: “Dat was wel een leuke uitdaging als schrijver – het mengen van feiten en fictie op een toegankelijke, prikkelende en toch ook respectvolle manier. Door de vorm van de podcast (een plaat met verschillende nummers) hebben we ons hier heel erg mee geamuseerd: we konden plots heel veel verhalen op evenveel verschillende manieren vertellen. Elk nummer is anders en samen vertellen ze een soort doorsnede van 50 jaar geschiedenis.”