Ga naar de inhoud

Onderstaande fotocollage toont de boerderij van de familie Lefevre in de Eekse Savaanstraat. De boerderij werd in het begin van de jaren 1970 gesloopt voor de komst van een Makro-warenhuis in Eke (Nazareth). Het huis, de stallingen en de bijhorende landerijen moesten volledig wijken voor de nieuwe Makro-site. De Makro kwam niet toevallig op die plek. De site lag vlakbij de toen gloednieuwe E3. Zo was de Makro makkelijker bereikbaar voor klanten uit gans Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Het is moeilijk om je te oriĆ«nteren aan de hand van deze foto’s, maar het woonhuis van de familie Lefevre stond op de plek waar de overdekte parking van de Makro zich bevond. De Makro behoort nu net als de boerderij van de familie Lefevre tot het verleden.

De Makro kwam op de plaats van de boerderij van de familie Lefevre in Eke (Nazareth) – Collectie Familie Bekaert
KMO zone in Eke met zicht op de Makro. Foto uit 1999 – Collectie Veneco

Hier zien we de Eekse KMO-zone in 1999. Meteen valt op dat de zone zeer goed is gelegen, aan de N60 en de E17. Het bekendste bedrijf in deze KMO-zone was de Makro. Deze winkel was in 1999 nog erg populair. Getuige hiervan zijn de vele auto’s op de parking.